fbpx

Звіт за результатами робіт з лютого до серпня 2020 року

Новини в Освітньому подологічному центрі Ірини Єгорової: що ми робили ці 6 місяців

Подологи практики Освітнього подологічного центру Ірини Єгорової у партнерстві із закордонним фахівцями активно розвивають свою галузь навіть під час карантину.

Чому важлива робота подологів?

Наша місія — зробити огляд у подолога обов’язковим для кожної людини. Неякісне взуття, сильне навантаження на ноги та поганий базовий догляд — це тільки декілька причин, які впливають на здоров’я стопи. Щоб їх розв’язати, люди часто йдуть до майстрів педикюру. І думають, що за один прийом все вирішать. Але випадіння волосся не лікують в перукарні, правда ж?

Саме фахівець-подолог забезпечує догляд за стопою у вигляді медичного педикюру.  Під час цієї процедури акуратно видаляють натоптиші, загрубілі старі мозолі, врослі нігті, глибокі тріщини на п’ятах та інші дефекти. Також подолог допомагає попередити виникнення більш серйозних проблем, аби не звертатися до лікарів. Наприклад: неврома, підошовний фасциїт та інші.

Подолог розповідає про всі тонкощі догляду за стопою та допомагає усунути побічні симптоми деяких серйозних захворювань. Наприклад, при цукровому діабеті може виникати синдромом діабетичної стопи. Спеціаліст знає, що робити в цій ситуації.

З лютого до серпня 2020 року в “Освітньому подологічному центрі Ірини Єгорової” ми зробили декілька важливих кроків у розвитку подології. Навіть пандемія і карантин не завадили нам втілити заплановані заходи. Далі — розповідаємо про це детальніше.

Провели курс підвищення кваліфікації у Німеччині

Спеціаліст-подолог та представник практики Дітера Бауманна Ірина Єгорова організувала і провела курс підвищення кваліфікації. На навчання прийшли студенти подологи та майстри педикюру з різних країн світу для досягнення рівня “супер-профі” (2 рівень). 10 днів учасники підвищували кваліфікацію за темами: ортонiксiя, кінезіотейпінг, терапія лазером в подології, синдром діабетичної стопи, анамнез.

https://www.instagram.com/p/B9lfMwfBzG8/

Шили маски

З початком пандемії коронавірусу ми не могли залишитися осторонь актуальних проблем. Після повернення з Німеччини наша команда долучилася до пошиття захисних масок. Їх віддали як в медичні заклади лікарям, так і іншим людям.

https://www.instagram.com/p/B-Hu4GyBrK0/

Створили YouTube-канал

На каналі розповідаємо про практику подології, показуємо основні принципи роботи подолога та його фокус на різних проблемах в практиці. Ми вважаємо, що варто більше актуалізувати проблеми і захворювання, через які людина може потрапити на прийом до фахівця подолога. Дивіться відео тут.

https://www.instagram.com/p/B-xHCoCBaWr/

Організували медичний курс

7-денний онлайн-курс ми запустили для групи, яка мала навчатися в березні. Пандемія коронавірусу змінила плани, але завдяки дистанційному формату до нас приєдналося більше студентів. За цей час ми вивчили медичні аспекти, які важливі для подологів-практиків.

Організували та провели Міжнародну конгрес-конференцію

На конференції “Співпраця між подологом та хірургом по діабетичній стопі” було 99 учасників з різних країн. Дітер Бауманн та Дато Чиглашвили розповідали про особливості лікування пацієнтів із цукровим діабетом подологом та хірургом. Лікарі дуже детально та якісно розібрали проблеми:

  • як не порушувати компетенцiю пiд час роботи iз діабетиками, 
  • як обом спеціалістам разом вести пацієнтів з цукровим діабетом,
  • як налагодити якісну співпрацю подолога та хірурга в своєму місті.
https://www.instagram.com/tv/B-q_ffKBqSd/

У партнерстві iз Дітером Бауманном ми також запланували провести міжнародні онлайн-семінари на різні експертні теми. Ірина Єгорова взяла на себе місію перекладати з німецької мови російською.

Розробили подомарафон

У місті Дніпро готуємо 5-денний офлайн-подомарафон. Цей формат був розроблений нашою командою в період карантину. Учасники під час навчання вивчатимуть найважливіші теми подології. Новачки та практики освіжать свої знання з подології і дізнаються нову інформацію.

https://www.instagram.com/p/CEAJg5Phcqw/

Далі буде

Навіть карантин не завадив провести заплановане навчання та семінари, аби передати свій досвід та навчитися самим чогось нового. Зараз ми поступово виходимо в офлайн, щоб продовжувати роботу у галузі подології. Ми хочемо зробити цю сферу життя більш якіснішою. Залишайтеся з нами — попереду багато цікавого.

Translate »